Ontwikkeltrajecten Vrouwen (Arbitrage veld)

Het Ontwikkeltraject Vrouwen bestaat uit het Internationaal Traject Vrouwen (ITV) en het Begeleidingstraject Vrouwen (BTV). Het doel van beide programma’s is om vrouwelijke (assistent-) scheidsrechters optimaal te begeleiden. In welk programma de vrouwelijke (assistent- )scheidsrechter actief is, zal afhankelijk zijn van de fase in haar loopbaan. Het OTV heeft een eigen technische staf, welke verantwoordelijk is voor de gehele vrouwenarbitrage.

Internationaal Traject Vrouwen (ITV) - V1 & V2
Vrouwelijke (assistent-)scheidsrechters die deelnemen aan het ITV worden vanuit de bestaande programma’s begeleid en gevolgd. Het ITV heeft enerzijds als doelstelling een gezondere doorstoom te creëren voor de FIFA-lijst. Daarnaast heeft het als doel de vrouwelijke FIFA-officials te begeleiden richting de internationale top. Ambitie, prestatie, fysieke gesteldheid, spelregelkennis, perspectief, en persoonlijkheid spelen een belangrijke rol om deel te nemen aan het ITV. Selectie en uitnodiging worden gedaan door de TS-OTV. Vanuit het ITV krijgt de vrouwelijke (assistent-)scheidsrechter naast de reguliere bijeenkomsten, ook verdiepende bijeenkomsten aangeboden met betrekking tot vrouwenarbitrage. Deze bijeenkomsten zijn gericht op de internationale wedstrijden, om de prestaties te analyseren en te verbeteren. Er wordt waar nodig een passend wedstrijdpakket samengesteld, binnen het vrouwenvoetbal. Een vrouwelijke (assistent-) scheidsrechter in het ITV krijgt vanuit de KNVB een coach toegewezen.

Begeleidingstraject Vrouwen (BTV) - V3 & V4
Vrouwelijke (assistent-)scheidsrechters die deelnemen aan het BTV hebben aangegeven zich te willen ontwikkelen als official binnen het vrouwenvoetbal. Ondanks de plaatsing van vrouwen binnen de reguliere piramides is het voor hen mogelijk om, binnen het vrouwenvoetbal, aanstellingen op maat te krijgen. Dit zodat het voor elke vrouwelijke official binnen de KNVB mogelijk is dat zij hun groeipotentieel binnen het vrouwenvoetbal kunnen behalen. Het is een eigen keuze om binnen het BTV actief te zijn. Wanneer er voor deelneming gekozen wordt, zal er door de vrouwelijke (assistent-) scheidsrechter ontwikkeldoelen worden opgesteld. De KNVB zal vervolgens ondersteuning bieden om deze doelen te realiseren. Deze ondersteuning bestaat onder andere uit (online-)bijeenkomsten met betrekking tot vrouwenarbitrage. Tevens krijgen vrouwelijke (assistent-)scheidsrechters gedurende het seizoen extra begeleiding bij hun wedstrijden. De vrouwelijke (assistent-)scheidsrechters, staan in de ranglijst en zijn onderdeel van de reguliere P/D-regeling.